NAJNOVIJE 

  • SAK

Utrka Maksimirski Minus Zwei cener

Utrka Minus Zwei Cener održava se ove godine u parku Maksimir u subotu 7. travnja. U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja trči se kroz park, a cilj je promicati zdrav način života i uživanje u prirodi. Kross utrka iznosi osam kilometara, a osim te utrke održat će se i kraća utrka građana na dva kilometra, te dječja utrka: jedna utrka za vrtičku dob te za djecu od 1.-4. razreda osnovne škole.

Za sve sudionike osiguran je startni paket, a prvih troje najbržih u svakoj kategoriji očekuje medalja. Nakon utrke svi će imati prilike besplatno posjetiti zagrebački Zoološki vrt.

Kako je ovogodišnja utrka posvećena svjetskom danu zdravlja, nakon utrke provodit će se javnozdravstvena akcija izmjere tlaka, šećera, visina i težina. Bit će prisutni i liječnici koji će dati korisne savjete. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranicama Stotinke, a djeci je sudjelovanje besplatno.

Valja istaknuti kako Hrvati imaju loše navike: slabo se kreću, previše konzumiraju cigarete i alkohol, nezdravo se harane, a sve to rezultira nizom bolesti od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, karcinoma i sl.. Potaknuti građane na zdraviji način života nije jednostavno, ali je moguće, kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Zvonimir Šostar: “Mogu vam reći da je jedna od naših primarnih zadaća u slijedećim godinama promocija tjelesne aktivnosti.”

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM