NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ, Foto: S.KOSIĆ

Ove godine obnova Medvedgrada

Kao i ranijih godina, Medvedgrad je početkom travnja otvorio vrata svojim posjetiteljima. Tijekom 2017. godine najavljivani radovi još uvijek nisu započeli.

Potvrđuje nam to i Danica Majetić, koja se nadala da će uz drevne utvrde ugledati radnike i strojeve.

– Obožavam Medvedgrad i jutros sam krenula da vidim što se događa. Ali sve je isto… Medvedgrad vapi za obnovom.

Saznajemo da je Javna ustanova Park prirpode Medvednica prije nekoliko dana promijenila svoje vodstvo. Ravnateljicu Snježanu Malić-Limari zamijenila je Marina Popijač.

- Mi smo u srpnju dobili odluku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije da će se projekt Centra za posjetitelje Medvedgrad financirati sredstvima iz EU, a u listopadu smo potpisali ugovor i sve je išlo po planu – rekla je donedavna ravnateljica, dok njezina nasljednica kaže kako su ovo sada realni rokovi.

– Ništa nije stalo, radovi će krenuti kada završi procedura javne nabave, koja je u tijeku.

Mi bi smo rekli „Ipak se kreće“. Medvedgrad će se obnoviti novcem iz EU fondova, a radovi su vrijedni oko 30 milijuna kuna. Prema projektu 60 posto tog novca iskoristit će se za sanaciju oronulih dijelova utvrde, dok će se ostatak uložiti u razvijanje turističke ponude koja je sada i više nego skromna. Na Medvedgradu radi tek jedna suvenirnica, posjetitelji tamo ne mogu popiti ni kavu, a zadrže se nešto više od pola sata.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM