NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KATARINA BUTKOVIĆ

Čeka nas oko 400 turističkih projekata


- Početni turistički rezultati u ovoj godini pokazuju da bi mogli nadmašiti prošlu te ponovno biti rekordni. S nedavno održanim Festivalom svjetla u Zagrebu je počela "prava" turistička godina, iako s obzirom na rezultate možemo reći da je počela već sa 1. siječnjem zbog Snježne kraljice i Europskog rukometnog prvenstva - nedavno je izjavila Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

To je, uz ostalo, od početka godine do 15. ožujka Zagrebu donijelo 17 posto više dolazaka turista ili gotovo 153 tisuće, te 315,5 tisuća noćenja ili 24 posto više nego u istom razdoblju 2017.

Zahvaljujući brojnim programima, manifestacijama i drugim projektima, očekuje se da Zagreb može premašiti lanjskih gotovo 1,3 milijuna dolazaka turista i 2,3 milijuna noćenja, što su bili porasti od 17 i 15 posto u odnosu na 2016.

Turistička zajednica ove godine podupire oko 400 različitih projekata,

među kojima i velika sportska, ali i manja događanja, poput uličnih sajmova i druga, koja su sastavni dio turističke ponude.

Veliki razvojni potencijal za Zagreb vidi i u razvijanju zdravstvenog te poslovnog turizma, zbog visoke dodane vrijednosti te smatra da i u zagrebačkom i ukupno hrvatskom turizmu treba razvijati kvalitetu, vodeći računa o održivosti.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM