NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: ZAGREB.HR

Sadnja hrasta, lipe, magnolije, jer Zagrepčani vole biljke


Podružnica Zrinjevac započela je sa sadnjom stabala hrasta u Branimirovoj ulici, na dijelu od križanja s Ulicom Crvenog križa do križanja s Ulicom Zavrtnica (uz prugu). Prvo stablo simbolično je zasadio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U dužini od 200 metara posađeno je 80 stabala, a istaknuto je kako je projekt nastao zajedno i uz suglasnost Hrvatskih željeznca.

Gradonačelnik je najavio i sadnju buduće Aleje lipa na trasi dugoj 11 kilometara od Jankomirskog mosta do Ivanje reke, gdje će se zasaditi između 1200 i 1500 sadnica lipa,

Ovih dana javnosti se obratila i inicijativa građana “Vratite magnoliju”, koja je stala u zaštitu stabla magnolije koje je izvađeno iz zemlje prilikom radova koji se odvijaju oko Meštrovićeva paviljona u sklopu projekta “Pješački centar izvrsnosti”. Postojeći fond stabala i grmova daje posebnu vrijednost tom prostoru i to posebno s ambijentalnog i javnozdravstvenog aspekta jer se radi o jednom izuzetno prometnom mjestu – ističu u inicijativi koji se protive rušenju satabala. No gradonačelnik je naglasio kako je posao oko zaštite stabala povjeren struci i kako će hortikultura biti zaštićena od bilo kakve devastacije.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM