NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: SAK

Međunarodno priznanje za mobilnu aplikaciju "Pozdrav iz Zagreba"


Mobilna aplikacija "Pozdrav iz Zagreba" Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu proglašena je jednom od najboljih svjetskih kampanja knjižnica na ovogodišnjem natječaju za IFLA-inu međunarodnu nagradu za marketing BibLibre za 2018. godinu. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se čak 56 knjižnica iz cijelog svijeta, a kriteriji za odlučivanje bili su inovativnost i originalnost projekata. Hrvatski digitalni kulturni proizvod našao se tako na trećem mjestu.

Mobilna aplikacija Pozdrav iz Zagreba nastala je 2017. godine u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu s tvrtkom Plava tvornica i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, a s ciljem promocije portala Digitalne zbirke NSK te popularizacije baštine koju NSK prikuplja i čuva već više od 400 godina.

Aplikacija je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku za Android uređaje i besplatno se može preuzeti na Google Playu i mikrostranici http://pozdravizhrvatske.nsk.hr/zagrebapp/, a prati ju i zanimljiv portal Pozdrav iz Zagreba http://pozdravizhrvatske.nsk.hr/zagreb/.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM