Kreće edukacija građana o sortiranju i odlaganju otpada

 

Novi Nacrt plana gospodarenja otpadom predstavljen je na Zagrebačkom velesajmu, a na sastanku su  sudjelovali svi predsjednici mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti te predstavnici Zagrebačkog holdinga, gradskih trgovačkih društava i Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Uz novi plan su izložene ostale aktivnosti i obveze vezane za njegovu provedbu.
- Razgovarali smo o izgradnji Centra za reciklažu i o odlaganju građevinskog otpada radi stabiliziranja tla na klizištu Kostanjek - rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.  Nastavit ćemo organizirati tribine, osobito na temu odvojenog prikupljanja otpada u skladu s Planom gospodarenja otpadom što ga je prošle godine usvojila Vlada RH.  Građane trebamo informirati kako bismo zajednički primijenili  ovaj sustav.
Gradonačelnik Bandić je potvrdio nužnost održavanja javnih tribina, čak 80 u narednim mjesecima, kako bi se građane što bolje upoznalo s novim načinom sortiranja i odlaganja. Također je rekao da su mjesni odbori dužni educirati građane i da trebaju koordinirati aktivnosti vezane za odvajanje otpada.

 

 

Please reload

Teže se diše, zdravlje nije ugroženo

17.1.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM