NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR

Vrtići bi uskoro mogli raditi poslije podne


Imate li potrebu da vaše dijete koristi vrtić u poslijepodnevnim satima do 21 sat? Ovo je anketno pitanje, proteklih dana, dočekalo roditelje. Razlog je upravo otvoren Natječaj za unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Europski socijalni fond za tu je svrhu odobrio čak 300 milijuna kuna. Glavni je cilj uskladiti obiteljski i poslovni život kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića- dobiti sretne i motivirane ljude, zaposlenike, zadovoljnu djecu! Ukratko, cilj je preko vrtića doći do odličnih zaposlenika i sretnih obitelji.

Novac je namijenjem, dječjim vrtićima, jedinicama lokalne samouprave, zainteresiranima partnerima u projektu. Prema procjenama prvi bi vrtići s radom u drugoj smjeni mogli početi već ovoga srpnja!Tako konkretno i Zagreb kreće ozbiljno prema „family friendly policies“ gdje bi podizanje kvalitete života obitelji moglo značiti i njihov porast. No ono što moraju znati roditelji koji imaju potrebu za vrtićem u poslijepodnevnim satima jest da dijete mogu te dane dovesti najranije u 13 sati i doći po njih najkasnije do 21 sat.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM