NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR

Jeste li znali da Vrapče ima svoje kino?!


Jeste li znali da je u Klinici za psihijatriju Vrapče prije osam godina otvorena „prava“ kino dvorana. Otad, u pravilu svakog prvog utorka u mjesecu, osim srpnja i kolovoza, zainteresirani mogu besplatno pogledati zanimljive filmove s psihijatrijskim temama.

Filmska tribina koju je osmislio i koju moderira ravnatelj Vlado Jukić, namijenjena je prvenstveno specijalizantima iz psihijatrije ali je ubrzo nakon što se pročulo da se nakon odgledanog filma problematika i teme komentiraju i raspravlja o pojedinoj psihijatrijskoj problematici i da redovito gostuju zanimljivi stručnjaci-postala mjesto na koje se rado dolazi.

Prvi prikazan film bio je „Let iznad kukavičjeg gnijezda“, a nakon toga komentirao ga je prof. Norman Sartorius, jedan od najpoznatijih svjetskih psihijatara. Tada se okupilo 250 sudionika.

Do sada je na tribini prikazano pedesetak filmova a neki od njih su bili Genijalni um, Gospodin Jons, Kad jaganjci utihnu, Psycho, Taj mračni predmet želja, Jesenja sonata, Mi djeca s kolodvora ZOO, Opasna metoda, Otok Shutter… Od domaćih filmova prikazani su Ničiji sin, Vis a vis, Metastaze, Pismo ćaći, Halminin put, Projekcije, Glembajevi.