NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR, Foto: SINIŠA KOSIĆ

Zagrepčani sve više vjeruju da svaki problem ima rješenje

Za ostvarenje svojih prava potrošač treba biti aktivan, informiran i uključen. Bio je to moto ovogodišnjeg Dana potrošača organiziranog u auli Muzeja Mimara u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Gradskog ureda za gospodarstvo.

Potrošačima su pružene informacije na kojim sve adresama ostvariti svoja prava, otkud krenuti, ali i kako primjerice uz pomoć mirenja bez skupih sudskih troškova, riješiti problem nagodbom. Zagrepčani su pak pokazali da su odlučni u obračunu s teleoperetarima, ovrhama i nejasnim računima. Na ukupno 36 informativnih pultova interesirali su se kako riješiti pojedini problem.

- Samo zadovoljan, informiran i educiran potrošač, potrošač koji ima povjerenje, rado sudjeluje na tržištu kao kupac i korisnik usluga i na taj način doprinosi razvoju poslovnih aktivnosti, istaknuli su organizatori i poručili da svaki problem ima rješenje, i ujedno podsjetili na adrese na kojima potrošači mogu potražiti informacije i savjete.

To su telefon 072-414-414 radnim danom od 10 do 12 sati, internetska stranica https://prijava.minigo.hr/CD/prijava.isp , te na adresama i kontaktima Društva za zaštitu potrošača „Potrošač“, Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Udruge Franak, Instituta za financijsko obrazovanje-Štedopis, Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, Društva za oblikovanje održivog razvoja, Europskog centra za zaštitu potrošača Hrvatske te na web stranicama www. hnb.hr i www. hanfa.hr.