NAJNOVIJE 

  • JR

Grad Zagreb poziva državu na hitne demografske mjere


Grad Zagreb prednjači u demografskim mjerama i nastoji potaknuti i državnu vlast da poduzme hitne mjere u populacijskoj politici – poručuje se s okruglog stola koji je u Novinarskom domu organizirala stranka Milana Bandića 365 Stranka rada i solidarnosti.

Kako je istaknuo jedan od sudionika demograf dr. sc. Stjepan Šterc, za demografsko stanje u Hrvatskoj zabrinuta je i CIA, jer se procjenjuje da će se sredinom stoljeća ovdje stanovništvo prepoloviti. Istaknuo je da Grad Zagreb iz svog proračuna za razne demografske mjere izdvaja čak 8-9 posto novca i pita se što bi to tek značilo kad bi se slično izdvojilo i na razini Hrvatske!

Na skupu su govorili i gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, poznati ekonomist Ljubo Jurčić i drugi.

Neke od mjera koje je Grad Zagreb uspostavio kao pomoć djeci, obiteljima i mladima jesu novčana pomoć za roditelja odgojitelja, koja iznosi oko 4000 kuna, novčana pomoć za opremu novorođenog djeteta, sufinanciranje vrtića i produženog boravka u osnovnoj školi, besplatni udžbenici, nekoliko vrsta stipendija učenicima i studentima itd.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM