NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR

Sufinanciranje energetske obnove kuća od sredine ljeta?

Brojni čitatelji javili su nam se u redakciju s upitom o tome hoće li se u Zagrebu moći ostvariti potpora za energetsku obnovu kuća te na kojoj bi adresi mogli saznati detalje o tome. Ovo je pitanje pod ingerencijom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, doznajemo.

- Trenutačno nemamo novih informacija o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća za 2018. godinu. Svakako pratite web stranicu Ministarstva www.mgipu.hr, budući da će svaka nova informacija o ovakvim i sličnim pozitivnim mjerama sigurno biti istaknuta i objavljena na njoj, službeno su odgovorili iz njihove Službe za odnose s javnošću.

Iz Grada Zagreba dobili smo ovaj odgovor:

- Grad Zagreb u proračunu nema planirana sredstva za poticanje energetske obnove obiteljskih kuća. Subvencije za energetsku obnovu obiteljskih kuća mogle su se ostvariti putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sve o tome možete saznati na www.fzoeu.hr. Direktor Fonda najavio je da bi natječaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća trebali početi sredinom ove godine.

Vlada RH čeka odluku Europskog parlamenta, kojom će se odobriti fizičkim osobama povlačenje poticaja za energetsku obnovu iz europskih fondova. Odmah po donošenju odluke, Vlada planira raspisati natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Više informacija o svemu možete saznati na www.strukturnifondovi.hr.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM