NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KATARINA BUTKOVIĆ

Veliki pečat "Očevima i sinovima"


ZagrebDox nas je kroz svojih 125 filmova i ove godine poveo u različite krajeve svijeta, uz širok spektar zanimljivih tema. Nenad Puhovski, direktor festivala, u svom je govoru naznačio kako je ZagrebDox festival koji promovira i slavi različitost, prije svega kreativnu različitost autorskih estetika, ali i različitost ljudi koji se nađu pred njihovim kamerama.

- Kad su me neki pitali ima li ovaj ZagrebDox neku posebnu temu, odgovorio sam - da, njih 125, jer ovaj festival polazi od teze da smo svi različiti i posebni.

Gradonačelnik Milan Bandić ZagrebDox opisuje kao festival od velikog značenja za Zagreb i našu filmsku zajednicu.

- Ovaj festival već godinama pridonosi pozicioniranju Zagreba kao kulturno-turističke destinacije, no osim međunarodne vidljivosti još je važniji posao koji obavlja unutar našeg društva, a to je svijest o svijetu u kojem živimo i potiče na mijenjanje istog.

Osim toga, popratnim programima razvijaju se nove generacije dokumentarista koji će nastaviti posao prenošenja grube, ali i lijepe zbilje.

Zadnjeg dana posjetitelji su od 12 do 22 sata, u svih pet dvorana, uživali u nagrađenim filmovima, a to su "O očevima i sinovima" - Veliki pečat međunarodna konkurencija, "Druga strana svega" - Veliki pečat regionalna konkurencija Nagrada publike. Mali pečat dobio je film "Preko svih granica".

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM