NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR

Uređenje najstarije psihijatrijske ustanove po najvišim standardima


Klinika za psihijatriju Vrapče, iza svoje ograde, pretvorena je u veliko gradilište. Intenzivno se radi na tri mjesta. Upravo su počeli radovi, koji bi trebali potrajati oko godinu dana i financira ih Grad Zagreb, na dogradnji i rekonstrukciji tzv. Osmice, Odjela psihogerijatrije, prostora veličine tri tisuće četvornih metara, koji se prvi put uređuje od izgradnje Bolnice – a to je bilo davne 1879. godine. Otada je u toj našoj najvećoj i najstarijoj psihijatrijskoj ustanovi lIječeno čak 150 tisuća bolesnika!

Istovremeno uređuje se fontana ispred samog ulaza u glavnu zgradu bolnice i ulazi u završnu fazu gradnje moderne zgrade Forenzike.

Riječ je o objektu od 4800 kvadrata koji se gradi i oprema po najvišim europskim standardima da bi u njima boravili pacijenti koji su u stanju neubrojivosti počinili najteža kaznena djela. Novac je osiguran iz europskih fondova, oko 70 milijuna kuna, a tek useljenjem u tu zgradu bolnica će imati adekvatne sigurnosne uvjete za osoblje i posjetitelje, za sadašnjih oko 60 bolesnika koji se nalaze na ovoj lokaciji.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obilazeći gradilišta 27. veljače izjavio je da je potrebno podizati standard i zaštititi one kojima je pomoć najpotrebnija. Rekao je da je Vrapče zaštitni znak te vrste bolesti u Hrvatskoj i Zagrebu i da bi tako trebalo biti i ubuduće.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM