NAJNOVIJE 

  • SANJA KNJAZ, Foto:SINIŠA KOSIĆ

Ne uređujte samoinicijativno javne zelene površine


Zima je pravo vrijeme da zavirite u trgovinu i rasadnik Zrinjevca na Remetinečkoj cesti 15. U tijeku su pripreme za nadolazeći blagdan Uskrsa, pa se mogu kupiti sadnice i lukovice zumbula, narcisa, ili prigodni dekorativni ukrasi. Ovogodišnji hit su citrusi u lončanici, koji ako se dobro tretiraju mogu imati urod.

Na adresi Remetinečka cesta 15 postoje veliki grijani staklenici, gdje se cvijeće uzgaja za potrebe zamjene ili sadnje u zatvorenim prostorima. Ako zimi neke od vaših biljaka nastradaju od mraza ili smrzavanja, u Zrinjevcu mogu pronaći odgovarajuću zamjenu.

Osim toga upozoravaju se predstavnici stanara da nije poželjno samoinicijativno uređenje zelene javne površine oko zgrada ili stubišta – ističe tehnički direktor Zrinjevca Jure Leko. Za takvu aktivnost treba pozvati djelatnike Zrinjevca. Naime, važno je znati koje biljke i gdje posaditi. Ako se krivo radi, dolazi do, primjerice, širenja nekih bolesti ili povećanja obima održavanja zelenih površina koje djelatnici Zrinjevca nemaju mapirane. Samoinicijativna sadnja na javnim površinama može se i sankcionirati Zakonom, iako to baš i nije praksa.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM