NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz, FOTO: Siniša Kosić

Još se samo čeka "zeleno" za nove EU projekte


Ured za programe i projekte Europske unije, u suradnji s ostalim gradskim upravnim tijelima, ustanovama i institucijama sudjeluje u pripremi i provedbi većine projekata koji se provode na području grada Zagreba. Od ukupnog broja do sada objavljenih natječaja za financijsko razdoblje 2014.-2020., prema uvjetima u tim natječajima, Grad Zagreb mogao se prijaviti, bilo u svojstvu prijavitelja projektnog prijedloga, bilo u svojstvu partnera na svega 20 posto objavljenih natječaja.

Na svim tim objavljenim natječajima Grad je sudjelovao kao prijavitelj (Grad Zagreb, gradske ustanove - obrazovne, zdravstvene, socijalne, kulturne, Zagrebački holding i druge ustanove i društva u nadležnosti Grada), s više od 70 prijavljenih projektnih prijedloga vrijednosti veće od 750 milijuna kuna (oko 10 % gradskog proračuna).

U međuvremenu je pripremljeno osam projektnih prijedloga iz područja socijalne inkluzije, osam iz područja zdravstva te sedam projektnih prijedloga iz područja gospodarstva. Svi projektni prijedlozi prihvatljivi su za sufinanciranje iz EU fondova. Neki od njih su već u procesu prijave na otvorene pozive, dok se za neke čeka otvaranje odgovarajućih natječaja.

Značajniji projekti u prijavi za dodjelu EU sredstava:

- Centar za sigurnost i kvalitetu hrane Nastavnog zavoda Andrija Štampar (63 mil kuna)

- Centar za integrativnu psihijatriju (50 milijuna kuna)

- Uređenje i zaštita Parka Maksimir (36 milijuna kuna)

- Energetska obnova osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića (preko 50 milijuna kuna)

- Građenje reciklažnih dvorišta (5 mil kuna)

- Gradnja biciklističkih staza - Greenway, istočna magistrala, Donji Grad (140 milijuna kuna).

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM