NAJNOVIJE 

  • agm4317

Kapitalni projekti u Gornjoj Dubravi: klizalište, gimnazija, vrtić...

- Gradsku četvrt Gornju Dubravu očekuju veliki kapitalni projekti jer dolaskom novog predsjednika VGČ Damira Oniška kao da su se svi probudili iz zimskog sna - govori predsjednik radne skupine za MKA Ilija Sliško. Projekt gradnje Parka poginulih branitelja u Trnovčici gotovo je pred otvaranjem.

Na velikoj površini uza Župnu crkvu Marije Majke crkve, na inicijativu Udruge branitelja, gradi se velebni park sa spomenikom, šetnicama, dječjim igralištem, te sprave za vježbanje za odrasle osobe. Postavlja se javna led rasvjeta, a park će dobiti polukružan oblik. Upravo je izabran izgled spomenika koji je posvećen šestorici poginulih branitelja iz Trnovčice.

Vrijednost radova je pet milijuna kuna.

Unatoč zimskom vremenu naveliko se gradi podvožnjaka koji će spajati buduću sportsku dvorani i Osnovnu školu Granešina. Gradnja sportske dvorane čekala se dugi niz godina te će po završetku pothodnika, početi gradnja polivalentne dvorane i vanjskih sportskih terena. Zbog stanovnika koje ne iseljava iz ove Četvrti u Čučerju su počeli prvi zemljani radovi na gradnji budućeg Dječjeg vrtića za više od 50 djece. Dok se na lokaciji u Međugorskoj očekuje početak gradnje XII. gimnazije i uz nju sportske dvorane, ali i klizališta. Kako trenutačne potrebe Centra za autizam u Zagrebu ne zadovoljavanju brojne korisnike, planirana je gradnja i Centar za autizam i Centar za rehabilitaciju na području GČ Gornja Dubrava.

Transformacija prostora na terminalu Dubec već je krenula. Osim što će Dubec postati ključno prometno čvorište za istočni dio grada, ovdje se gradi moderni kompleks s 52 lokala, trgom, pozornicom, igralištem...

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM