NAJNOVIJE 

  • SAK

Filmski festival za djecu u kinu Europa

Međunarodni filmski festival za djecu održat će se u zagrebačkom kinu Europa od srijede, 14. veljače do nedjelje, 18. veljače. Festival pod nazivom "KinoKino" počinje lansiranjem prve osmogodišnjakinje u svemir, glavne junakinje znanstveno-fantastične komedije "Svemirski kamp". Ovaj švedski kino-hit kritičari već proglašavaju budućim klasikom i filmom koji će voljeti buduće generacije.

U pet dana koliko festival traje, na programu će se naći osam dugometražnih filmova od Francuske i Njemačke do Cipra i Kolumbije. Glavna tema koja se prožima filmovima je dječja znatiželja i njihova istraživačka strast. Filmove u utrci za festivalsku nagradu ocjenjivat će profesionalni i dječji žiri. U programu "Klasici s gostima", osim kultnog francuskog klasika "Moj ujak", bit će prikazan i jedan od najpopularnijih dječjih filmova svih vremena, "Karate Kid".

U popratnom dijelu programa s moderatorima (Maja Kovač, Vedran Senjanović, Sara Stanić, Iva Šulentić) djeca će moći diskutirati o odgledanim filmovima, a imat će priliku uključiti se i u radioničke sadržaje. Prvi put održava se i radionica filmskog plakata.