NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ, Foto: S. KOSIĆ

Novi zagrebački gradonačelnik je Grof Fullir fon Trutt


Gradonačelnik Milan Bandić nije više gradonačelnik Zagreba. To mu, nažalost, nije prvi put. Ključevi grada peti put su u rukama fašničke hajdučije i to na tjedan dana. Nije teško izračunati da je gradonačelnik, u pet godina, 35 dana bio bez posla. - Na znanje Mirovinskom osiguranju...

Ovakve i slične šale zbijale su se danas u auli Gradske uprave, gdje su članovi KUD-a Prepuštovec najavili veselu manifestaciju Fašnik u Zagrebu.

-N ije bilo problema, gradonačelnik se urazumio i uručio nam ključeve Grada, njemu je dosta vladanja. Mi sada imamo našeg monarha i on će zamijeniti gradonačelnika Bandića. Hvala vam na povjerenju gradonačelniče, što nam već petu godinu za redom predajete i što ćemo moći na par dana okusiti svu gorčinu i slast vlasti koja obavezuje, rekao je Grof Fullir fon Trutt i predstavio svoju urotničku družinu, s kojom je naš grad pretvorio u karnevalsku prijestolnnicu.

U petak, 9. veljače, osnovne škole grada organiziraju Dječji fašnik, a svoje će programe predstaviti na pozornici na Trgu bana Jelačića, saznajemo od novog gradonačelnika.

Maškare će ključeve Grada gradonačelniku vratiti 13. veljače, nakon spaljivanja fašnika.