NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: ZAGREB.HR

U Domu Sv. Ana gradi se Odjel za oboljele od Alzheimera


Zbog sve većeg porasta broja oboljelih od Alzheimerove bolesti, koja zahvaća stariju populaciju, iskazala se potreba i za veće kapacitete smještaja u Domovima umirovljenika, a koji bi bili prilagođeni oboljelim osobama od te teške bolesti.

U Domu za starije osobe Sveta Ana gradonačelnik Milan Bandić simbolično je obilježio početak radova na rekonstrukciji i prenamjeni dijela Doma u Odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti. Na obnovu se čekalo pet godina, a u novom i obnovljenom dijelu korisnici doma bi trebali boraviti za nekoliko mjeseci. Predviđeno je da će smještaj pronaći 40-tak korisnika. Rekonstruirat će se i prenamijenit dio 4. kata, odnosno tavanski prostor - zatvoriti lođa te izgraditi terasa na krovu jugoistočnog požarnog stubišta.

- Ovo je peti odjel koji Grad Zagreb radi za oboljele od ove bolesti i drugih demencija i time dižemo standard oboljelih, pomažemo njima i njihovim obiteljima, rekao je gradonačelnik Bandić.

Valja istaknuti da je u pripremi dokumentacija za gradnju Doma za starije i nemoćne u Markuševcu te da je u planovima Gradske četvrti Novi Zagreb-istok iskazna potreba za gradnju još jednog doma na području Dugava.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM