NAJNOVIJE 

  • agm4317

Postanite novak Kravat pukovnije

Počasna satnija Kravat pukovnije objavila je poziv za izbor ovogodišnjih novaka, a zapovjednik Željko Matejčić očekuje mnoštvo zainteresiranih:

- Svake godine primamo samo najbolje i najizdržljivije. Kako od protekle godine u Pukovniji imamo i dvije žene, koje su se pokazale kao izvrsne vojnikinje, vjerujemo da će ta činjenica ohrabriti i više žena i djevojaka da se pokušaju izboriti za svoje mjesto u redovima Kravat pukovnije.

Za svoje mjesto u Kravat pukovniji mogu se prijaviti svi punoljetni građani Republike Hrvatske. Propisana im je obvezna visina od 175 do 185 cm, a uz ispunjavanje navedenih uvjeta, svi potencijalni novaci na službeni e-mail info@kravatpukovnija.com, moraju dostaviti svoj životopis, potvrdu o nekažnjavanju i potvrdu o zdravstvenom stanju, izdanu od liječnika obiteljske medicine.

- Nakon razgovora odabrani kandidati moraju proći dvotjednu selekcijsku izobrazbu, koja će biti provedena tijekom ožujka ove godine, nakon čega će se, prije samog početka sezone Smjene straže, koja počinje na Uskrsni ponedjeljak, odabrati najbolji novaci - govori Matejčić.

Poziv za izbor novaka otvoren je do 28. veljače 2018.