NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR

"Ne zovi" reklo 29.000 korisnika


U proteklih godinu dana u registar „Ne zovi“ upisalo se čak 29 tisuća korisnika i na taj način zabranili pozivanje trgovaca radi prodaje neke usluge ili proizvoda ili dobivanja promidžbene ili prodajne poruke putem telefona.

Registar "Ne zovi" počeo se raditi prošle godine u suradnji HAKOM-a (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Registar je propisan Zakonom o zaštiti potrošača, a brojeve upisuje (ili ispisuje) pojedini operator na zahtjev samog potrošača (potpisnika ugovora s operatorom) u roku od sedam dana od zaprimanja zahtjeva. HAKOM je nadležan za postupanje operatora u slučajevima spornih zahtjeva za upis/ispis, a u slučaju da trgovci pozivaju brojeve iz registra ili šalju promidžbene poruke, isto je potrebno prijaviti nadležnoj tržišnoj inspekciji pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Za upis broja u Registar vlasnik broja treba ispravno ispuniti propisani obrazac zahtjeva i predati ga svom operatoru. Zahtjev se može dostaviti operatoru uvijek na najmanje dva načina: poštom ili osobnom dostavom u poslovnici operatora. Upis ili ispis broja može tražiti samo potrošač koji je ugovorio uslugu na pojedinom telefonskom broju.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM