NAJNOVIJE 

  • JR

Art Point Centar - 20 godina umjetnosti


Slavi se dva desetljeća postojanja izložbeno-prodajnog prostora Art Point Centra u Gundulićevoj 21. Centar je otvoren 1998. godine i namijenjen je svima onima koji se bave likovnom umjetnošću. Prvi je to galerijski prostor u Zagrebu u kojem su uspješno spojene dvije, naizgled oprečne, djelatnosti.

U istom se prostoru prodaje materijal potreban za realizaciju umjetničkog djela i istovremeno se izlažu vrhunska ostvarenja suvremenih umjetnika. Tako su u ovih 20 godina svoje radove izložila 73 naša najpoznatija umjetnika. Prvi je izlagač bio Edo Murtić, a zatim su slijedili Ivo Šebalj, Dalibor Jelavić, Željko Lapuh, Bane Milenković, Munir Vejzović, Zdenka Pozaić, Oto Reisinger, Duško Šibl i još šezdesetak drugih. Većina ovih umjetnika koji su imali samostalne izložbe u Art Point Centru ostavili su nam po jednu svoju umjetninu. Kako bismo im svima zahvalili, izlažemo ove odstupljene radove u sklopu RETROSPEKTIVE IZLOŽBI ART POINT CENTRA. Tijekom prošle godine održali smo prva tri dijela ove Retrospektive, a sada je na redu četvrti, posljednji dio.

Izloženi su radovi umjetnika koji su imali samostalne izložbe u AGM-APC: Ratko Petrić, Đurđa Merle, Izet Alečković, Renata Facan pl.Kušec, Nenad Opačić, Renata Chalupa Prvan, Ivan Balić-Cobra, Vanja Ojdenić Rogošić, Krešimir Ivić, Marika Šafran Berberović.

Na otvaranju izložbe, u utorak, 30. siječnja 2018. u 20 sati, nastupit će glazbenici koji su kao grupa „Art Orchestra“ imali izložbu u Art Point Centru.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM