NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: MUO

MUO: Šezdesete u Hrvatskoj, Mit i Stvarnost


U Muzeju za umjetnost i obrt najavljen je središnji izložbeni projekt Muzeja u ovoj godini, izložba "Šezdesete u Hrvatskoj: Mit i Stvarnost", a održat će se od travnja do listopada.

Na izložbi će se vidjeti presjek novije povijesti od 1958. do 1971. godine i u širem kontekstu promotrit će se i analizirati situacija u Hrvatskoj u području umjetnosti, kulture, arhitekture, fotografije, dizajna, književnosti, kazališta, glazbe, filma i drugih područja.

Izložbom će se pokriti čak osamnaest tematskih dionica i to kroz dokumentarnu građu, bit će tu brojni eksponati i umjetnička djela. Moći će se vidjeti sve od fotografije do filmskih, televizijskih i glazbenih inserata, od predmeta svakodnevice do znakova vremena koji su u najdoslovnijem smislu mijenjali svijet.

Mlađu će populaciju sigurno zanimati fotografije Zagreba kakav je tada bio. A svjedoci vremena prisjetit će se, primjerice, namještaja popularnog dizajnera Bernarda Bernardija.

Bit će to svojevrsni vremeplov i povratak u prošlost. Festivali zabavne glazbe, vinil ploče, Fićo, mini- suknje, rock'n'roll i seksualna revolucija samo su neka od obilježja koja su snažno utjecala na razvojne procese u modernizaciji društva šezdesetih godina i koja će biti sastavni dio izložbe.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM