NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: womenadria

Veće osobno zadovoljstvo žena u poduzetništvu

Zasićene radom u velikim tvrtkama i javnom sektoru, sve je više žena koje se odlučuju na poslovne promjene. Istraživanje mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria otkriva da žele bolju kvalitetu privatnog života te drukčiju uredsku politiku. Zbog toga je stvorena knjiga Od zaposlenice do poduzetnice koja približava poduzetništvo kao karijernu mogućnost.

U knjizi stručnjakinje i poduzetnice govore o tome kako je prijeći iz javnog u privatni sektor. Žene poduzetnice govore o iskustvima, primjerice koliko je teško kad vam vrata ne otvara ime velike korporacije za koju radite, ali i kako većinu prepreka na poduzetničkom putu uspješno prebroditi.

- Na biznisu se treba aktivno raditi. Pritom se ne smije bježati od prodaje, marketinga i financija, područja koja mnogim ženama nisu bliska kad prijeđu u poduzetništvo - poručila je Kristina Ercegović.

- Žene koje prelaze u poduzetništvo,velikim tvrtkama zamjeraju njegovanje kulture prisutnosti umjesto kulture rezultata, loš menadžment te slabo upravljanje ljudskim resursima. Prema poduzetništvu najviše ih privlači promjena stila života - bolja ravnoteža privatnog i poslovnog. Iako to nerijetko podrazumijeva niža primanja, donosi veće osobno zadovoljstvo - kazala je Ivana Matić.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM