NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: ZGH

Kamo odložiti građevinsku šutu?


Ovih je dana iznimno aktualno pitanje recikliranja i odlaganja otpada. Puno se govori o tzv. kućnom smeću, no nitko ne spominje građevinski otpad. Pitanje čitatelja Mirka Klasića na našu redakciju stiglo je nakon što je jedna građevinska tvrtka u njegovu stanu obavila niz radova na obnovi kupaone i sanitarnog čvora te je usitnjeni materijal od razvijenih pločica ostavila uz kontejner za miješani komunalni otpad. Kamo se odlaže taj otpad i mora li se odlaganje platiti?

Da, moguće je potpuno besplatno predati sav građevinski otpad koji nije štetan za zdravlje i okoliš. Reciklažno dvorište Zagrebačkih cesta, za građevinski materijal, nalazi se na adresi Tišinska ulica 26, iza sajma automobila. Predati u reciklažno dvorište možete građevinsku šutu svakim radnim danom od 7 do 15 sati, kao i ostale vrste otpada kao kamen, betoni i asfalt. No, ne prima se gips, kartonske ploče, azbestne ploče, siporeks, drvo, te prozori i vrata.

Obradom betona, asfalta i ostalog građevinskog otpadnog materijala dolazi se do vrijedne sirovine i tamponskih materijala koji se koriste isključivo u cestogradnji umjesto novih kamenih materijala iz kamenoloma. Postrojenje posjeduje sve potrebne dozvole koje doprinose očuvanju okoliša i smanjivanju iskorištavanja prirodnih resursa. Građane koji žele dovesti i zbrinuti građevinski otpad upućujemo na to da ispune tiskanicu za inertni otpad s ispravnim i točnim podacima, a mogu je kupiti u Narodnim novinama.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM