NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: SK

Najviše plaće u proizvodnji nafte, najniže kod zaštitara

Podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba pokazuju kao je prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za listopad iznosila 6.952 kune, što je nominalno za 0,45 posto više nego mjesec dana prije i 5,7 posto više na godišnjoj razini.

Prosječna zagrebačka mjesečna plaća isplaćena za lanjski listopad bila je, naime, 31 kunu viša od prosjeka za rujan te 439 kuna viša od plaće isplaćene za listopad 2016. godine.

U odnosu, pak, na prosječnu mjesečnu plaću u Hrvatskoj, koja je za listopad iznosila 6.014 kuna, prosječna je zagrebačka neto plaća isplaćena za deseti lanjski mjesec bila viša za 938 kuna ili 15,6 posto.

Najviša prosječna neto plaća za listopad isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.045 kuna. Drugi po redu najviših plaća su zaposlenici u proizvodnji farmaceutskih proizvoda 10.431 kunu. Plaću višu od 10 tisuća kuna dobili su i oni u financijskim uslužnim djelatnostima, mirovinskim fondovima, te u proizvodnji računala, elektroničkih i optičkih proizvoda.

S druge, pak, strane plaće manje od četiri tisuće kuna, dobili su zaposleni u proizvodnji odjeće, gdje prosjek iznosi 3848 kuna, zatim u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u proizvodnji kože 3952 kune, te u zaštitarskim djelatnostima.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM