NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: Pogon

Sredstva iz EU fonda za obnovu okupljališta mladih "Pogon"


Centar za nezavisnu kulturu i mlade popularno nazvan "Pogon" na prostoru bivše tvornice Jedinstvo na Trnjanskom nasipu trebao bi dobiti novi izgled.

Gotov je izvedbeni projekt za “Multifunkcijski regionalni centar Pogon Jedinstvo", a obnovom tvorničke zgrade otvorit će se novo mjesto društvenog okupljanja i ponuditi novi sadržaji. Prenamjenom, rekonstrukcijom i dogradnjom postojeći objekt od 2223 četvorna metra bit će proširen na gotovo 3800 četvornih metara.

Iako je "Pogon" i do sada pružao kvalitetan i pouzdan servis za produkciju, prezentaciju i afirmaciju nezavisnih suvremenih umjetničkih i kulturnih praksi, spomenutom rekonstrukcijom doći će kvalitetnijih pomaka. I do sada su mladi u "Pogonu" priređivali zainteresiranima niz koncerata, filmskih projekcija, plesnih radionica i sl.

A novim projektom je planirano opremanje unutarnjih prostora te uređenje i opremanje pozornice na otvorenom, uređenje prilaznih putova i zelenih površina, ali i proširenje rekreacijske zone i javnog prostora nasipa Save.

Izrada projektne dokumentacije realizirana je u suradnji s Gradom Zagrebom kao nositeljem projekta i uz podršku Ministarstva kulture. Projekt se priprema za prijavu na EU mehanizam Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU), čija se realizacija očekuje kroz tri godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM