NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz, FOTO: Siniša Kosić

Zelene zone ostat će "branjene" u GČ Novi Zagreb-istok


O tomu što će se sve uređivati u Gradskoj četvrti Novi Zagreb-istok od 2018. do 2020. razgovarali smo s predsjednikom Vijeća GČ Milenkom Arapovićem.

Iako je najviše upita stiglo kada će se obnoviti ili sanirati platoi-terase u naseljima Travno i Dugovae, za stanovnike baš nemamo ohrabrujuće vijesti. Naime, predsjednik Vijeća je upoznat s tim gorućim i skupim problemom.

- Svakako se želi izbjeći da neka osoba strada od lomova ili padova, no ono što se za sada može učiniti jest razgovor s nadležnim gradskim uredom – istaknuo je Arapović.

No ono što je izvjesnije svakako je gradnja polivalentne sportske dvorane na prostoru uz bazen Utrina. Velik dio financijskih sredstava GČ NZ-istok odlazi na održavanje zelenila kojeg je ovdje zaista mnogo. No, od toga se neće odustati već će se uređivati i zeleni pojas uz buduću Osnovnu školu i vrtić u Središću, zeleni park u Zapruđu, te livada ispred Mamutice u Travnom.

Vrlo je značajno da će ova gotovo najmnogoljudnija četvrt dobiti svoju ispostavu policijske postaje u Dugavama. Zbog priljeva azilanata građani su tražili da se pojačaju ophodnje te se sporazumno došlo do zaključka da bi bilo dobro smjestiti policiju u Dugave. Vizionarski je u GUP-u predviđena gradnja Doma za starije i nemoćne osobe, i to baš u Dugavama.

A stanovnici Travna već godinama traže Dom Zdravlja u svom naselju. Smatraju da nije dovoljna samo ambulanta. Trenutačno se iznalazi rješenje problema te je moguće da će se iskoristiti prostor u Mamutici, gdje je nekada bila Splitska banka.