NAJNOVIJE 

  • JOZO RENIĆ

Bandić: Od kurikularne reforme napravila se revolucionarna parola


Pod novim logom svoje stranke gradonačelnik Milan Bandić pred novinarima je sasuo drvlje i kamenje po kurikularnoj reformi, osvrčući se na hajku kontra vjeronauka i Crkve koja je krenula nakon nesmotrenog ispada vjeroučitelja i njegova govora mržnje u zagrebačkoj školi.

- Malo sam u bedu - rekao je Bandić, uz nazočnost svojih najbližih suradnika. - Pošto je pravovremeno i efikasno riješen slučaj Bagarić, a mi također oštro osuđujemo njegov govor mržnje - neki taj postupak poistovjećuju s vjeronaukom. Iza toga se kriju zakulisne igre, jer je cijeli slučaj pretvoren u kriznu situaciju. Komu služi progon svih vjeroučitelja i vjeronauka - pita se gradonačelnik, ističući da je riječ o tipičnoj političkoj situaciji te poziva i druge stranke da se od toga ograde. - Imam osjećaj da netko želi zatrti nacionalni identitet hrvatskog naroda - dodao je.

Njegova pomoćnica Jelena Pavičić Vukićević rekla je da školski sustav inače dobro funkcionira, ali ga ministrica dezavuira. Uglavnom je govorila o lošoj kurikularnoj reformi, pitajući se je li za predloženu dob učenika primjereno da uče informatiku pod obvezatno te da za taj predmet nema osposobljenih nastavnika.

Zastupnica u Gradskoj skupštini Gordana Rusak kazala je da nije objavljen javni poziv na koji bi se nastavnici informatike javljali. - Informatiku ne može predavati bilo tko nakon nekoliko dana tečaja. Svaka reforma zapravo pada na ljudima. Možemo najbolje opremiti učionice, ali ako nema ljudi koji znaju što rade, reforma će propasti - rekla je Rusak.

Gradonačelnik Bandić na kraju je dodao: - Od kurikularne reforme napravila se revolucionarna parola!

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM