NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ, Foto: KLOVIĆEVI DVORI

Bukovac u Europi - u Klovićevim dvorima


Galerija Klovićevi dvori i Kuća Bukovac u Cavtatu pripremaju trogodišnji izložbeni projekt "Bukovac u Europi" koji će se realizirati od 2018. do 2020. godine. Kroz tri zasebne izložbe projektom će se obraditi život najznačajnijeg hrvatskog slikara na prijelazu stoljeća, Bukovčevo stvaralaštvo kroz tri životne faze obilježeno boravcima u Parizu, Zagrebu i Pragu.

Izložba Vlaho Bukovac u Parizu otvara se 18. siječnja 2018. godine te traje do 11. ožujka 2018. Njome će se prikazati Bukovčev život i rad u Parizu od 1878. do 1892. godine te njegova afirmacija u Engleskoj, Crnoj Gori, Srbiji kao i buđenje domaće likovne sredine u Dalmaciji.

Autorice izložbene koncepcije su Petra Vugrinec i Lucija Vuković. Djela za izložbu dolaze iz Velike Britanije, Francuske, Slovenije, Srbije, Vojvodine, Crne Gore, a posebna atrakcija izložbe monumentalna je kompozicija "Isus prijatelj malenih" iz crkve Franjevačkog samostana u Tomislavgradu impozantnih dimenzija 3 x 4,40 m, koja je nagrađena na pariškom Salonu 1888. godine. Djelo će prvi put biti predstavljeno hrvatskoj javnosti.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM