NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz, FOTO: Siniša Kosić

Slalomska utrka Snježna kraljica na Sljemenu 3. i 4. siječnja

Utrke Svjetskog skijaškog kupa za muškarce i žene ove će se godine, za razliku od prethodnih, održati na Sljemenu jedna za drugom dva dana zaredom. Prva je slalomska utrka za žene 3. siječnja, a druga već 4. siječnja za muškarce.

Grad Zagreb ugostit će 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša. Snježnu kraljicu pratit će više od 500 novinara, TV prijenos gledat će 300 milijuna ljudi, a slika naše metropole obići će 25 zemalja svijeta.

Ženska utrka počinje u 13 sati za prvu vožnju i u 16:30 za drugu. Skijaši će na snijeg već sljedeći dan, 4. siječnja, u 12:45 te 16:30 sati. Cijena ulaznica za ženski slalom stajat će 30 kuna, za muški 50 kuna, a paket za obje utrke 60 kuna. Djeca ovo natjecanje mogu pogledati u pola cijene, a u cijenu svih ulaznica uključen je prijevoz, hrana i piće.

Predvodnik utrka je Ivica Kostelić, koji je na Snježnoj kraljici nastupio čak četiri puta, a skijanju na zagrebačkom brdu posebno se raduje mlada nada hrvatskog skijanja Filip Zubčić.

Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2018., istaknuo je: – Međunarodna skijaška federacija potvrdila je našu dobru organizaciju i visok ugled Snow Queen Trophy utrka tako što ih je uvrstila među tradicionalne organizatore utrka FIS Svjetskog kupa. Dodijelila nam je mjesto u kalendaru, svake godine sa ženskom i muškom slalomskom utrkom, najmanje do 2021. godine, do kada je trenutačno kalendar napravljen.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM