NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR, Foto: SINIŠA KOSIĆ

Nova vozila za Čistoću

Zagrebačka Čistoća od danas u svojem voznom parku ima novih 26 komunalnih vozila i to tzv. 24 "smećara" i dvije autočistilice. Ovo je svojevrsna priprema za provedbu Uredbe o gospodarenju otpadom, ali i pomoć građanima da se što prije počne s odvojenim prikupljanjem otpada. Dodatna vozila omogućit će novi raspored u odvozu različitog otpada.

Druga tura novih vozila već je u fazi nabave i ona će služiti za odvoz otpada sa zelenih otoka na kojima se nalaze kontejneri za papir, staklo i plastiku.

U Zagrebu se svakodnevno povećava broj ovakvih "otoka"; dok ih je prije tri godine bilo 169, danas ih je više od šesto. Od 2015. odvojeno se prikuplja i otpadni tekstil i odjeća u oko 300 postavljenih spremnika diljem grada. Od lani se papir odvojeno skuplja i od individualnih korisnika.

Odvoz glomaznog otpada iz kućanstva organiziran je na zahtjev korisnika, prema rasporedima u gradskim četvrtima, dvaput godišnje. Zbog svega nabrojanog povećanje komunalnog voznog parka postaje prioritet, među ostalim je izdvojio gradonačelnik Milan Bandić na primopredaji novih vozila.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM