Nova vozila za Čistoću

Zagrebačka Čistoća od danas u svojem voznom parku ima novih 26 komunalnih vozila i to tzv. 24 "smećara" i dvije autočistilice. Ovo je svojevrsna priprema za provedbu Uredbe o gospodarenju otpadom, ali i pomoć građanima da se što prije počne s odvojenim prikupljanjem otpada. Dodatna vozila omogućit će novi raspored u odvozu različitog otpada.

Druga tura novih vozila već je u fazi nabave i ona će služiti za odvoz otpada sa zelenih otoka na kojima se nalaze kontejneri za papir, staklo i plastiku.

U Zagrebu se svakodnevno povećava broj ovakvih "otoka";  dok ih je prije tri godine bilo 169, danas ih je više od šesto. Od 2015. odvojeno se prikuplja i otpadni tekstil i odjeća u oko 300 postavljenih spremnika diljem grada. Od lani se papir odvojeno skuplja i od individualnih korisnika.

Odvoz glomaznog otpada iz kućanstva organiziran je na zahtjev korisnika, prema rasporedima u gradskim četvrtima, dvaput godišnje. Zbog svega nabrojanog povećanje komunalnog voznog parka postaje prioritet, među ostalim je izdvojio gradonačelnik Milan Bandić na primopredaji novih vozila.

Please reload

Godinu dana trajat će obnova Mosta Mladosti

7.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM