NAJNOVIJE 

  • JR

Mobilna šetnja Zagrebom


Mobilna aplikacija "Pozdrav iz Zagreba" novost je koju nam predstavlja Nacionalna i sveučilišna knjižnica. Aplikacija nas vodi u povijesnu šetnju na deset najatraktivnijih gradskih lokacija te otkrivamo njihovu prošlost, a možemo slati personalizirane digitalne razglednice...

Pozdrav iz Zagreba ili Greetings from Zagreb prva je mobilna aplikacija nastala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kao rezultat dugogodišnjeg rada Knjižnice u digitalizaciji, uspostavi digitalne knjižnice i izradi virtualnih izložbi. Autorice aplikacije su dr. sc. Sofija Klarin Zadravec i Dragana Koljenik iz Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo NSK.

– Nakon što korisnik preuzme aplikaciju, može odabrati staru ili novu kartu grada i prošetati Zagrebom istražujući deset najljepših lokacija. Pritom može poslati ili podijeliti čak 50 razglednica s obitelji ili prijateljima. Aplikaciju smo napravili tako da je zanimljiva i onima koji nisu u Zagrebu, jer mogu pogledati kako se grad mijenjao u jedinstvenom spoju slika Nekad&Sad kao i u galeriji sa 150 starih razglednica Zagreba s kraja 19. i početka 20. stoljeća - kaže Dragana Koljenik.

Aplikacija je dostupna na Android uređajima, a može se preuzeti na Google playu i portalu Pozdrav iz Zagreba. Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku te je posve besplatna.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM