NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR, Foto: SINIŠA KOSIĆ

Povijest Zagreba iz skupštinskih klupa


Zagreb je dobio knjigu o svojoj povijesti kakvu dosad nije imao, a njezin autor okupljanje povodom odlaska u mirovinu kakvo nije zabilježeno ni u dva prošla stoljeća kojima se bavio u zapisima.

Dugogodišnji zaposlenik Gradske skupštine Grada Zagreba Predrag Fleš u punoj dvorani Stare gradske vijećnice predstavio je svoju prvu knjigu „Zagrebački skupštinski zapisi.“ Okupili su se ovdje vijećnici i predsjednici Skupštine iz prošlih saziva, prisjetili se svojih odluka, anegdota…

– Svi pišu o povijesti ili o gradonačelnicima, a ja sam osjetio potrebu da povijest Zagreba prikažem kroz rad njegova predstavničkog tijela – otkriva nam autor, u čijoj je popularnoj sobi 111 i vaša autorica ovih redaka, uz brojne kolege, često radila intervjue, dogovarala sugovornike, slala izvještaje.

A Predrag Fleš prisjeća se mnogih odluka koje su se upravo „rodile“ u toj sobi na Ćirilometodskoj adresi, koje je i osobno pravno propitivao. U knjizi se ne osvrće samo na događaje iz nama bliže povijesti nego je prikupio i vrijedne podatke iz arhiva, knjižnica. Tako možete pročitati zašto su uoči izbora Heinzela u skupštinskim klupama uz zastupnike sjedili policajci, što se nalazilo na mjestima na kojima danas najčešće ispijamo kavicu, kako se u starom Zagrebu skrbilo o djeci, kako gradilo i postavljala komunalna infrastruktura.

Nakladnička kuća AGM poziva vas na šetnju Zagrebom kroz kroniku jednog zaljubljenika u svoj grad, a kako bi vam ona bila još zanimljivija i pristupačnija, posjetite ove subote knjižaru AGM-a u Teslinoj 7. Očekuje vas autor „Zagrebačkih skupštinskih zapisa“ i popusti za kupnju jedinstvene ukoričene zagrebačke priče.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM