Search
  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Močvara obilježava Međunarodni dan beskućnih životinja


Na terasi zagrebačkog kluba Močvara u subotu, 15. kolovoza 2020. godine s početkom u 15 sati obilježit će se Međunarodni dan beskućnih životinja.

U sklopu projekta Močvarni dnevni boravak bit će organiziran novi događaj, Močvarne aure, kroz koji se želi proširiti svijest o nekontroliranom porastu broja napuštenih životinja na svijetu te edukativnim sadržajem ovaj rastući problem približiti populaciji.

Cjelodnevni program započinje zajedničkim kuhanjem hrane na biljnoj bazi koje će predvoditi Ana Stuparić, predsjednica udruge Avokado.

Nakon zajedničkog pripremanja hrane, u 17 sati započet će radionica Kako pravilno prići psu?, gdje će se uz asistenciju psa Tinke, najmlađima pokazati na koji na

Radionicu će voditi Mariana Vidmar, voditeljica Centra za zaštitu životinja i prirode Key te certificirana bihevioristica za dobrobit životinja.

Nakon radionice, slijedi zajedničko upoznavanje i druženje sa štićenicima i volonterima udruga za zaštitu životinja gdje će sudio

Osim međusobnog upoznavanja, posjetitelji će od 19 sati naučiti izgraditi vanjska skloništa za mačke od recikliranoga materijala.

Uz radionicu, u 20 sati održat će se i okrugli stol gdje će se razgovarati o napuštenim životinjama i odgovornom skrbništvu te njihovom cijepljenju, čipiranju i odgoju.

Cjelodnevni će se program zaokružiti afterpartyjem Welcome to the Jungle koji će potrajati sve do 23 sata.

Međunarodni dan beskućnih životinja pokrenula je organizacija International Society for Animal Rights 1992. godine, a obilježava se u više od 50 država svijeta na 6 kontinenata te će ovim programom njima pridružiti i Hrvatska.

0 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM