Search
  • KB/ZAGREB.HR

U Stenjevcu oduševljeni nathodnikom


U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je i naselje Stenjevec. Prva destinacija bila je pješački nathodnik preko željezničke pruge kod bivše Tvornice olovaka, čija je sanacija započela u kolovozu 2019. godine. -Nathodnik koji je bio na ovom mjestu izgrađen je prije više od 50 godina. Služio je najviše radnicima TOZ-a, neki od kojih su stizali iz Zagorja, a kako bi preko pruge mogli sigurno prijeći s podsusedske strane tračnica.

Sad je tu nova konstrukcija i stanovnici ovih naselja mogu ponovno sigurno prelaziti, rekao je gradonačelnik Bandić te je zahvalio građanima na strpljenju dok su trajali radovi. Novi objekt MO ¨Matija Gubec¨, koji su potom obišli, ima više od 400 kvadratnih metara, sadrži dvije velike dvorane, konferencijsku dvoranu za sastanke, dva ureda, kuhinju, lift i parking s dvije strane. Vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna. Na tržnici Špansko se odvijaju radovi na izgradnji nove nadstrešnice i odvodnog kanala s priključcima, a nakon toga će započeti izgradnja ulične plinske mreže s priključcima. Predsjednik VGČ Željko Jeger zahvalio se gradonačelniku te je istaknuo da je ovo značajan projekt za GČ Stenjevec i sve njegove stanovnike. U sklopu obilaska obišli su i nedavno otvoreno dječje igralište Štrokinec u ulici Stara Loza. Vrijednost investicije je oko 800 000 kuna. Posljednja točka obilaska bila je Ulica Dubravica na kojoj su završeni radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu od Samoborske ceste do Aleje Bolonje. Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot je rekao da je završen veliki kolektor Dubravica u duljini od 900 metara, a u vrijednosti od 18,5 milijuna kuna.

-S ovim smo rasteretili zapadni sliv Zagreba što se tiče sigurnosti javne odvodnje. Po završetku radova na kolektoru, asfaltirano je u punom profilu kilometar prometnice, dodao je. Kako se čulo, kroz radove je obnovljen i nogostup kao i dio oborinske odvodnje prometnice ugradnjom 13 slivnika sa svim priključcima.

1 view

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM