Search
  • KB / ZAGREB. HR

Zagreb ima nove autobuse


Zagreb ima 22 nova autobusa koji su nedavno predstavljeni u ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu i vozit će isključivo ulicama našega grada.

Zahvaljujući motorima Euro 6, novi autobusi visokog su ekološkog standarda koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova, a uz to su opremljeni su pristupnim platformama za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom, te su klimatizirani i opremljeni sustavom videonadzora.

Riječ je o 14 poluniskopodnih autobusa proizvođača IVECO, model Crossway LE, kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta, te o 8 od 15 ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN, model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta.

Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.“ u vrijednosti od 55,83 milijuna kuna koji je potpisan u siječnju prošle godine, a sufinanciran je s 85 posto iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok se 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.

-Ovo je standard organiziranog javnog prijevoza kojeg dižemo na još višu razinu. Novi autobusi jamče vožnju u boljim i kvalitetnijim uvjetima, a putnicima želim sigurnije i udobnije putovanje te ih pozivam da poštuju epidemiološke mjere koje su propisali Nacionalni i Gradski stožer civilne zaštite“, kazao je gradonačelnik Bandić.

-Zahvaljujući nadležnom Ministarstvu i Središnjoj agenciji za financiranje projekata Europske unije uspjeli smo nabaviti ove autobuse čime će našim putnicima biti osigurati dostupniji prijevoz. Polovicom srpnja stiže i preostalih sedam ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN“, kazala je direktorica ZET-a Ljuba Žgela te dodala kako će novi autobusi voziti samo na području Grada Zagreba s obzirom da su financirani sredstvima a iz EU fondova.

1 view

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM