Search
  • Tekst i foto: KB

Zagreb željno očekuje svoje goste


Ova godina trebala je biti najbolja turistička godina u Zagrebu, ali koronavirus, uz potres, učinili su je najtežom i najizazovnijom u novijoj povijesti.

Od siječnja do svibnja zabilježen je znatno manji broj dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Za sada se prosječno ostvaruje 1000 noćenja dnevno. Nadu pruža sve brži tempo prilagodbe zahvaljujući digitalnim kanalima i tehnološkim dostignućima.

-Aktivnosti su gotovo u potpunosti preusmjerene na online segment i komuniciranje putem internet stranica – infozagreb.hr, lovezagreb.hr i meetinzagreb.hr te profile na društvenim mrežama i tim putem stvaramo svijest o Zagrebu kao gradu koji željno očekuje svoje goste.

Ostvarujemo interaktivnu i sveobuhvatnu #ZagrebLovesYou kampanju gdje posebno ističemo istoimeni emotivni film „Zagreb Loves You“: https://bit.ly/2yX3ten. Njime smo željeli pokazati cijeli spektar osjećaja koje smo proživjeli kroz potres i pandemiju te smo, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, htjeli prikazati i naš ranjeni, ali opet živ i ponosit Zagreb

Promovirat ćemo Zagreb kao najveći dnevni boravak na otvorenom, pun zelenih površina i parkova kao i posjet kulturnim institucijama koje nisu stradale u potresu.

Posebna pažnja će biti usmjerena i na naš zagrebački prsten, njegovu baštinu te bogatu eno i gastro ponudu.

Blizina jakim emitivnim tržištima i iznimno malo oboljelih, čine Zagreb i Hrvatsku u ovom trenutku jedinstvenom i poželjnom destinacijom, objašnjava Martina Biennenfeld, direktorica TZGZ.

0 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM