Search
  • Tekst i foto: KB

Kravat pukovnija za Zagreb i domovinu


U povodu Dana državnosti, 30. svibnja i Dana Grada Zagreba, dan kasnije, Kravat pukovnija upriličit će tradicionalnu smjenu straže, koja će zbog ova dva značajna datuma biti svečanija no ikada. Vojno povijesna ceremonija održat će se na Markovom trgu, točno u podne.

S treninzima su već započeli pa građani na ulicama mogu vidjeti konjanike, pješadiju i bubnjare kako pripremaju atraktivnu koreografiju za svoj grad i svoju domovinu.

-S obzirom da se sve polako vraća u normalno stanje, drago nam je priopćiti da Kravat pukovnija nastavlja sa svojim djelovanjem, u skladu s propisanim mjerama i štiteći zdravlje svih koji sudjeluju u procesu.

Nadamo se da će unatoč novonastalim okolnostima Zagreb i ove godine brojati brojne posjete turista koji će uživati u našim ceremonijama, kao i građani grada Zagreba, rekao je zapovjednik Željko Matejčić te dodao kako je ovo deseta jubilarna godina postojanja i djelovanja Kravat pukovnije.

Svrha njihovog djelovanja je približiti dio povijesti građanima i turistima kroz bogat kulturni i turistički sadržaj,

Nakon ceremonije na Dan državnosti i Dan Grada Zagreba, smjene straža Kravat pukovnije odvijat će se se svake subote i nedjelje a prigodne Smjene straže održavat će se i tijekom blagdana te na Adventu u Zagrebu.

4 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM