Search
  • AGM

Oslikajte pisanicu

-

-Nalazimo se u vremenu kada ne možemo otići do naše obitelji i prijatelja i darovati im pisanice kao simbol novog života i čestitati im Uskrs. Ali možemo kontemplirati nad našim životima promatrajući jaje koje unutar ljuske sadrži novi život. Mi se sada nalazimo u ljusci naših domova u kojima imamo priliku jače se povezati jedni s drugima i razmišljati o tome što je zaista važno, stoji u objavi Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad koji pozivaju sve zeinteresirane da se uključe u online izložbu na temu “Uskrsne pisanice”.

Pisanicu možete oslikati na pravom jajetu ili na papiru koristeći likovnu tehniku koju želite (tempere, bojice, kolaž…). Možete se služiti simbolima, raznim kombinacijama biljnih ornamenata i geometrijskih ukrasnih likova ili jednostavno slikajte što vam srce želi.

Boje na pisanicama imaju bogato simboličko značenje i nekada se vjerovalo da višebojna jaja imaju posebnu snagu.

Crvena boja na pisanicama predstavlja duhovnu budnost, milosrđe, radost života i ljubavi.

Žuta boja pisanica označava svjetlost, žetvu, mladost, čistoću.

Zlatna boja simbolizira duhovnost i mudrost.

Plava boja simbolizira istinu, nebo, dobro zdravlje i vjernost.

Zelena boja označava plodnost, zdravlje, nadu i novi život.

Likovne radove fotografirajte ili skenirajte i pošaljite na mail adresu: vedran@czkio-susedgrad.hr ili ivana@czkio-susedgrad.hr te će biti objavljeni na online galeriji na Facebook i mrežnoj stranici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

4 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM