Search
  • ZD, Foto: ZAGREB.HR

Stipendije za deficitarna zanimanja


Učenicama i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je Stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2018./2019., priopćeno je iz Gradske uprave.

Stipendija za učenike prvih razreda iznosi 1,000 kuna, za druge 1,300 i za treće razrede 1,600 kuna mjesečno, rekao je gradonačelnik, dodavši da je to nagrada za postignute rezultate.

Na temelju Natječaja, a prema uvjetima Odluke o Stipendiji Grada Zagreba, stipendije su dobile 84 učenice i učenika srednjih škola za zanimanja: alatničar, automehatroničar, bravar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, galanterist, kemijski čistač, krojač, ličilac-soboslikar, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, staklar, tesar, vodoinstalater i zidar. Gradonačelnik Bandić rekao je da već petnaestu godinu zaredom Grad Zagreb stipendira učenike deficitarnih zanimanja, a do sada ih je uključujući i ovu školsku godinu dodijeljeno 1657. Drago mi je da se ovogodišnja dodjela Stipendija odvija upravo u vrijeme održavanja Zagrebačkog obrtničkog sajma na Velesajmu.

2 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM