Search
  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Dverce: Gradonačelnikov susret s novinarima


Već tradicionalno, u povodu Nove Godine, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić primili su novinare u gradskoj palači Dverce.

Nazočne je na početku pozdravio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković i podsjetio gradonačelnika na započete pregovore o povećanju sredstava za potrebe medija te o obećanom Muzeju medija.

Katja Kušec, predsjednica Udruge hrvatskih novinara i publicista, govorila je o neobjektivnosti u izvještavanju, a sve pod egidom umjetničkih sloboda.

- Potrebno je vratiti narušenu ravnotežu objektivnosti i vratiti u centar novinarskih izvješća zanemarenu publiku, a to su obični ljudi.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić pozvao je novinare na suradnju, na ispravljanje dosadašnjih pogrešaka, ako ih je bilo.

Gradonačelnik je pozvao novinare da pišu i govore istinu, parafrazirajući izreku koja se često pripisuje Aristotelu - “Drag mi je Platon, ali draža mi je istina”.

- Najveći mi je gušt kada nakon izbora neki od vas priđu i kažu: “Bandiću, legendo, sory”, rekao je gradonačenik u svom poznatom stilu.

17 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM