Search
  • SAK

Zimski praznici u kinu Tuškanac


Đaci osnovnih i srednjih škola te njihovi profesori, ovogodišnje zimske praznike mogu provesti u kinu Tuškanac. Do 12. siječnja čak 204 učenika sudjelovat će u filmskoj nastavi, radionicama animiranog i dokumentarnog filma.

Obrazovne programe u kinu Tuškanac financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a za polaznike su besplatni.

Zainteresirani polaznici će imati priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije svakoga od tih filmova slijede njihova analiza i interpretacija uz stručno vodstvo nastavnica - prof. hrvatskog jezika i medijske kulture Ane Đordić i dipl. montažerka Jelene Modrić. Pritom učenici i profesori aktivno sudjeluju u raspravi, vođeni usmjerenim pitanjima predavača te njihovim moderiranjem diskusije nakon filma.

Radionica animiranog filma zamišljena je kao splet teorijskog i praktičnog pristupa, s mnoštvom filmskih primjera, gdje se često pomiče granica između mentora i učenika te jedni uče od drugih. U takvoj atmosferi djeca najbolje svladavaju osnove medijske pismenosti. Voditeljice će imati kratki uvod u animaciju, uz prikaz nekoliko primjera animiranih filmova. Svi sudionici će raditi zajednički film na zajedničku ideju.

Na radionicama dokumentarnog filma djeca će sudjelovati u nastanku i prikazivanju vlastitog filma.

13 views

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM